Home » Diensten » Social Media Marketing

Social media marketing

Social Media, al jaren niet meer weg te denken als online marketingtool. Het is een tool waarmee je met één druk op de knop, duizenden mensen kan bereiken. Voor veel bedrijven is social media marketing een handige tool om de naamsbekendheid van de organisatie te verhogen. Door middel van Social Media kun je je doelgroep op een toegankelijke manier kennis laten maken met jouw bedrijf. Maakt jouw bedrijf al gebruik van social mediakanalen als Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube en Twitter?

Social media uitbesteden?

Sociale media zijn bijna onmisbaar voor de zichtbaarheid van je product of dienst, maar waar begin je? Op welke sociale mediakanalen bereik je jouw doelgroep? En, hoe zorg je ervoor dat jouw sociale media posts meer bereik opleveren? Vragen die wij graag voor je beantwoorden. Een Social Media account is zo gemaakt, maar het continue vullen van relevante content blijkt wat lastiger. Bij Lap Marketing helpen wij jou graag met het beheren, creëren en adverteren via jouw Social Media kanalen. Dit doen wij, zodat jij je kan richten op waar jij goed in bent.

Wij begrijpen dat het als bedrijf lastig is om je naast de kernactiviteiten van het bedrijf, ook nog op de communicatie naar de doelgroep te focussen. Deze werkzaamheden nemen wij dan ook graag uit handen. Wij creëren online content gebaseerd op een doordachte strategie. Voorafgaand aan de campagne nemen we met jou de doelgroep, de uitstraling en de doelstellingen van het bedrijf door. Door voorafgaand al een doordachte strategie te bepalen, zorgen wij ervoor dat jouw doelgroep bereikt wordt.

Met Social Media marketing streven wij naar:

Bepaal de Social Media kanalen voor jouw bedrijf

Voordat je een campagne op gaat starten, is het van belang goed na te denken over de kanalen. Zo zijn er binnen de wereld van sociale media verschillende kanalen, met allemaal een andere aanpak. Leer hieronder meer over de verschillende functies per social media platform.

Facebook

Ondanks dat de grootste successen van Facebook al tot het verleden behoren is het nog steeds het meest populaire Social Media kanaal. Het platform biedt diverse interessante manieren om jouw doelgroep succesvol te bereiken. Facebook wordt door gebruikers voornamelijk gebruikt voor het communiceren met familie en vrienden. Voor bedrijven is Facebook een geschikt medium om de naamsbekendheid te verhogen.

Instagram

Instagram, het visuele social media platform. Instagram heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Waar voorheen voornamelijk jongeren gebruik maakte van het social media platform Instagram zijn er tegenwoordig ook steeds meer volwassenen die de overstap maken naar Instagram. Instagram staat in het teken van beeldmateriaal, foto’s en video’s. Ideaal voor als jij je bedrijf of merk op de kaart wil zetten.

Twitter

Waar Facebook en Instagram vooral gebruikt worden voor vermaak, wordt Twitter vooral gebruik om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Wanneer er een bijzonder evenement plaatsvindt, dan stroomt Twitter vol met tweets over dat onderwerp. Verder draagt ook Twitter bij aan het bevorderen van de naamsbekendheid van jouw bedrijf. Door dagelijks waardevolle tweets de wereld in te sturen, kun je veel relevant verkeer naar je website sturen.

LinkedIn

LinkedIn, de online broedplaats voor jong talent en ervaren krachten. Social media in een zakelijk jasje. Het doel achter het social media kanaal is om werknemers en werkgevers gemakkelijker met elkaar in contact te brengen. Daarnaast bestaat er voor gebruikers de mogelijkheid om via LinkedIn te solliciteren en vacatures aan te zetten. LinkedIn is interessant voor bedrijven die zich richten op de B2B markt. Verder is LinkedIn een nuttig platform om nieuwe werknemers te werven.

Neem contact met ons op!

Wij denken graag mee over hoe jij Social Media marketing in kan zetten. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Benieuwd naar hoe jouw website scoort in de huidige situatie? Doe de gratis online marketing scan.