Home » Diensten » Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren

Wil je de zichtbaarheid van jouw product of dienst verhogen, en het liefst zo snel mogelijk? Dan is zoekmachine adverteren (Nederlandse vertaling van SEA) wat voor jou. Door middel van zoekmachine adverteren kun je heel gericht je doelgroep bereiken. Dit zorgt ervoor dat adverteren via zoekmachines als Google en Bing direct resultaat oplevert. Lap Marketing verzorgt de gehele campagne van de opzet tot de evaluatie.

Wat is zoekmachine adverteren?

Search Engine Advertising staat voor het online adverteren in zoekmachines. Het doel is om met een zo laag mogelijk budget, zo veel mogelijk relevant verkeer naar je website te leiden. Wanneer je gebruik maakt van een zoekmachine op het internet, dan zal je onbewust al kennis hebben gemaakt met Google Ads. Zodra je in Google een zoekopdracht invult, zullen de eerste zoekresultaten worden aangeduid met de afkorting Adv. Deze zoekresultaten worden zowel boven- als onderaan de pagina weergegeven. Binnen zoekmachine adverteren is het mogelijk om verschillende campagnes op te zetten. Deze campagnes worden opgedeeld in vijf verschillende soorten, namelijk: Search Network, Display Network, Video (YouTube), Google Shopping en Universal Apps. De eerste stap naar verhoogde zichtbaarheid door middel van Google Ads is het kiezen van een gewenst campagne type. Elke campagne heeft een ander doel. Zo streeft het ene bedrijf naar een hogere naamsbekendheid, terwijl een ander bedrijf meer leads of sales wil genereren. Lap Marketing neemt graag de opzet en optimalisatie van de Google Ads campagne uit handen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Met het adverteren via zoekmachines streven wij naar:

Aan de slag met het adverteren via zoekmachines

Wij gaan aan de slag met het opzetten van een Google Ads campagne. Benieuwd welke campagne het meest geschikt is voor jouw product of dienst?

Search Network

Het eerste campagne type is Google Search. Google Search geeft de mogelijkheid om tekstuele advertenties weer te geven wanneer iemand een zoekopdracht geeft aan Google. Wanneer iemand zoekt op een zoekwoord gerelateerd aan jouw campagne, wordt deze bovenaan weergegeven. Het Google Search Network is een goede manier om te starten met Google Ads. Zo is deze methode inzetbaar voor verschillende branches en is het een slimme manier van adverteren al je doelgroep zich vooral regionaal bevindt. Het Search Network van Google is een goede manier om te beginnen met adverteren. Zo is het geschikt voor bijna iedere markt, omdat je de potentiële klant benaderd, wanneer hij een bepaalde zoekopdracht geeft aan Google. Daarnaast kun je door middel van het Search Network adverteren op Google Maps.

Display Network

Display Network staat bekend voor het weergegeven van visuele advertenties. Het Display Network van Google bevat meer dan één miljoen websites waarop de advertenties kunnen worden weergegeven. Display Network geeft de mogelijkheid om naamsbekendheid te creëren, wanneer klanten jouw bedrijf nog niet zo goed kennen. Display Network wordt door Google aangeraden wanneer je de naamsbekendheid van je bedrijf wil verhogen, of wanneer je bepaalde websites hebt waarop je jouw advertenties wil laten tonen. Daarnaast is het Display Network van Google ook een handige methode om eerdere bezoekers van jouw website te verleiden om alsnog die ene aankoop te doen.

Video Network (YouTube)

Binnen Google Ads bestaat de mogelijkheid om te adverteren door middel van video. De video’s worden dan bijvoorbeeld op YouTube weergegeven. Wanneer een advertentie op YouTube wordt weergegeven, is er voor de kijker de mogelijkheid om binnen vijf seconden de advertentie weg te klikken. Zorg dat je de gewenste boodschap binnen deze vijf seconden weet over te brengen. Deze methode wordt door Google aangeraden wanneer je video content wil promoten.

Google Shopping

Wanneer je een webshop hebt, is het interessant om te adverteren met behulp van Google Shopping. Wanneer je gaat adverteren via Google Shopping dan worden de producten van jouw website weergegeven in de webwinkel van Google. Wanneer iemand dan op het betreffende product zoekt, komen jouw producten naar boven.

Universal App

Gemakkelijk een nieuwe app promoten. Dat doe je door middel van een Universal App campagne. Deze campagnesoort maakt gebruik van zowel het Search Network, Display Network en Video Network van Google. Deze campagne methode wordt door Google aangeraden wanneer je een nieuwe of bestaande app wil promoten. Daarnaast kun je ook voor deze campagne kiezen wanneer je in-app aankopen wil verhogen.

Neem contact met ons op!

Wij denken graag mee over hoe jij zoekmachine adverteren in kan zetten. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Benieuwd naar hoe jouw website scoort in de huidige situatie? Doe de gratis online marketing scan.