Home » Diensten » Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie

Meer organische bezoekers naar je website leiden, dat is het doel van zoekmachine optimalisatie. Lap Marketing optimaliseert jouw website op het gebied van relevante content, de juiste SEO-techniek en offsite rankingfactoren. Wij zorgen voor hogere posities in Google. Een hogere positie in Google zorgt voor meer organisch verkeer naar je website. En zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, dat is de Nederlandse vertaling van de afkorting SEO (Search Engine Optimization), maar wat is SEO nou eigenlijk? Het begrip SEO is in het leven geroepen door het bedrijf Google en kan als de techniek worden gezien die bepaald welk zoekresultaat bovenaan verschijnt, wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert.

Door de optimalisatie van de juiste zoekwoorden op jouw website wordt de vindbaarheid van je website verhoogd in zoekmachines en stijgt jouw positie in de concurrentiestrijd die per zoekwoord plaatsvindt in de zoekmachine Google.

De positie van jouw website wordt bepaald door een groot aantal factoren. Het is een combinatie van relevante content optimalisatie, linkbuilding en het optimaliseren van de websitetechniek. Denk hierbij aan de gebruiksvriendelijkheid en websitesnelheid. Wanneer jouw website juist is geoptimaliseerd stijgt de autoriteit van de website, waardoor het algoritme van Google een hogere kwaliteitsscore toekent aan je website. Een hogere kwaliteitsscore zorgt ervoor dat je op relevante zoekresultaten hoger in de zoekmachine verschijnt, waardoor je meer verkeer naar je website leidt.

Met zoekmachine optimalisatie streven wij naar:

Aan de slag met zoekmachine optimalisatie

Wij gaan aan de slag met het optimaliseren van jouw website door middel van een aantal onderwerpen.

Relevante SEO content

Bij Lap Marketing schrijven wij relevante en duidelijke content gebaseerd op de gedachtengang van de bezoekers. Dit zorgt voor meer (organisch) verkeer en dus mogelijk meer leads.

Linkbuilding

Wij creëren een netwerk aan relevante links die de autoriteit van jouw website verhogen. Door een betere autoriteit stijgt de kwaliteitsscore van jouw website, waardoor Google je website hoger beoordeeld.

Technische SEO

Bij Lap Marketing helpen wij Google een handje met het (technisch) lezen van jouw website. Door structuur aan te brengen, zorgen wij dat Google jouw website makkelijker kan lezen.

Local SEO

Local SEO is een must voor bijna elke ondernemer. Dat jij lokaal gevonden wordt is namelijk erg belangrijk. Met Google My Business gaan we aan de slag om lokaal beter gevonden te worden.

Social media

Get social! Door middel van een doordachte social media strategie gaat Lap Marketing aan de slag om de online populariteit van jouw bedrijf te verhogen.

Neem contact met ons op!

Wij denken graag mee over hoe jij zoekmachine optimalisatie in kan zetten. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Benieuwd naar hoe jouw website scoort in de huidige situatie? Doe de gratis online marketing scan.